Prostaty hiperplázia

Prosztata problémák

Prostaty hiperplázia

Home Benignus prosztata-hiperplázia BHP A benignus prosztata-hiperplázia BHO jóindulatú prosztata megbetegedés, amelynél a prosztata megnagyobbodására kerül sor a prosztata sejtjeinek felesleges szaporodásával. A benignus prosztata-hiperplázia előfordulása nagyon gyakori.

Prostaty hiperplázia

Csaknem minden második 50 év feletti férfinél előfordulnak valamilyen BHP tünetek. Az a vélemény van túlsúlyban, hogy ha minden hetven éven felüli férfit kivizsgálnának, 90 százalékos esély lenne arra, hogy beigazolódna náluk a benignus prosztata-hiperplázia jelenléte.

Prostaty hiperplázia

Ennél a megbetegedésnél megnagyobbodik a prosztata izom-szalagos és mirigyes része. A megbetegedés kialakulását két tényező befolyásolja, amelyeknek jelen kell lenniük, mégpedig az életkor és a tesztoszteron.

Téma szakértője

A prosztata sejtjeinek túlszaporodása a vérben levő dihidrotesztoszteron megnőtt mennyisége okozza, ami a tesztoszteron magasan aktív formája. A prosztatában levő dihidrotesztoszteron mennyisége a korral megnő és a prosztata sejtjeinek megnagyobbodását okozza.

Prostaty hiperplázia

Ezután sor kerül a prosztata megnagyobbodására és benignus prosztata-hiperplázia alakulhat ki. A prosztata növekszik, túlságosan megfeszülnek az izomfonalai, összenyomja a húgycsőt és néhány erre a betegségre tipikus tünet jelenik meg.

A leggyakoribb tünetek: gyakoribb vizelés, éjjel is, fájdalmas vizelés égés érzésével, kis mennyiségű vizelet és vizelési kényszer.

Prostaty hiperplázia

A húgycső és a húgyhólyag összenyomásának következtében olyan tünetek alakulnak ki, mint a megszakított vizelés, gyenge vizeletáramlás, csöpögés vizelés után vagy vizelési képtelenség. A megbetegedés nehéz komplikációkkal végződhet — húgyúti fertőzésekkel, kövek képződésével és a vesék csökkent működésével.

Prostaty hiperplázia

A benignus prosztata-hiperplázia soha nem vezet prosztatarákhoz, viszont a prosztatarákkal együtt fordulhat elő. A benignus prosztata-hiperplázia kezelésének célja a tünetek enyhítése, azok progressziójának megelőzése és a Prostaty hiperplázia csökkentése.

A kezelés farmakológiai, szintetikus preparátumok, de gyógynövénykivonatok felhasználásával is, valamint sebészeti.

Vzhůru za poznáním mužské černé díry! Aneb co jsou to maséry prostaty

Az utóbbi években számos tanulmányt szenteltek a zöldségben, gyümölcsben és gyógynövényekben található fitokémiai anyagok hatásainak. Beigazolódott, hogy azoknál az embereknél, akik rendszeresen fogyasztanak keresztesvirágzatú zöldséget, mint például brokkolit, káposztát, kelkáposztát, karfiol és mást, jelentősen kisebb a rosszindulatú daganatos megbetegedések némely típusának az előfordulása.

Jellemző tünetei

Ez a zöldség számos olyan anyagot tartalmaz, amely kedvezően hat az emberi szervezet Prostaty hiperplázia. Egyik közülük az Indolkarbinol. Ez az anyag a sejt-metabolizmus több szintjén hat, kedvezően befolyásolja a hormonális metabolizmust, segít megakadályozni a daganatos és a humán papillomavírus által módosult sejtek növekedését, valamint segíti elérni azok eltűnését. Az Indolkarbinol antioxidáns és antiaterogén hatásokkal rendelkezik. A 40 év feletti férfiak megelőző vizsgálata nemcsak a benignus prosztata-hiperplázia, de a prosztatarák megelőzésének is a legjobb módja.

  • Prosztatamegnagyobbodás tünetei és kezelési módjai
  • Jóindulatú prosztata megnagyobbodás, BPH (Benignus prosztata hiperplázia) - EgészségKalauz
  • Hangsúlyozni kell ugyanakkor, hogy az állapot jól kezelhető, a tünetek viszont sokat ronthatnak az életminőségen, ezért panaszok esetén érdemes idejében felkeresni a kezelőorvost.
  • A prosztatitis és a d
  • Prosztate problémák a vizelési kezeléssel
  • Prosztatitis kezelés előtt és után
  • Jóindulatú prosztata megnagyobbodás oka A betegség kóreredete nem teljesen tisztázott.
  • Vény nélkül kapható prosztatagyulladás elleni gyógyszerek

Lásd még